Harlingen, De vertrekhaven!!

De voldoening, de Aanloop van Waddenhavens ......!

De schoonheid van het Wad.

In de jachthaven van Vlieland.

Algemene informatie

 

Wij beschikken voor de Winterstalling over een uitstekend geconditioneerde hal. Hier kun je zelf onderhoud plegen aan je Waarschip of het nodige schilderwerk of de nodige reparaties uitvoeren. Wij proberen zo energie neutraal mogelijk onze hal te verwarmen met Aardwarmte, PV zonnecollectoren en met een kleine VAWT (vertikale as wind turbine).

 

Voor de Cursus Wadzeilen beschikken wij over een 31ft. Waarschip met 4 slaapplaatsen voor de cursisten. De Cursus wordt gegeven vanaf 2 of meerdere dagen. De eerste dag van de Cursus begint om 19.00 uur op de dag voor vertrek en eindigt de laatste dag om 17.00 uur.

 

 

Benodigede voorkennis!

 

Nodige voorkennis.

Voor Cursus Wadzeilen is geen specifieke voorkennis nodig. Wij spelen in op het niveau van de cursist(en) vanaf niveau nihil, CWO 1 of CWO 2.

Mogelijke inhoud van de cursus.

Wat houdt het zeilen op de Waddenzee nu werkelijk in? Zo kunnen de volgende basis onderdelen behandeld worden; Het ontstaan van stroming, eb en vloed. Projectie van de Waddenkaart. Het gebruik van de Stroomatlas met waterstanden en stromingen. Je koers uitzetten op stromend water. Je positie bepalen d.m.v. GPS en/of zichtpeilingen. Je positie op de Waddenkaart zetten. Gebruik dieptemeter. Gebruik van betonningssysteem(men). Het verkennen van aanloophavens. En alle persoonlijke aanvullingen. 

 

De Schipper

Kennis en ervaring Schipper

Ronald heeft ruim 30 jaar zeezeil ervaring en heeft vele cursisten begeleid die van het vertrouwde binnenwater willen overstappen op het grote water zoals de Waddenzee of Noordzee. Als schipper instructeur heeft hij veel ervaring met het varen op open en stromend water en is in het bezit van vele watersportdiploma’s o.a. het vaarbewijs 1 en 2, Marifoon, TKN, CWO 3 en heeft vele cursussen gevolgd o.a. zeilvoering, het weer en dieseltechniek.