De voldoening, de Aanloop van Waddenhavens ......!

De schoonheid van het Wad.

Harlingen, De vertrekhaven!!

In de jachthaven van Vlieland.

Wetenswaardigheden

 

Voor alle zeiljachten is er een Boordboek beschikbaar met de belangrijkste zaken over het zeiljacht. Het Waarschip 900+ (31ft) is volledig uitgerust voor het zeilen op de Waddenzee en Noordzee. Inschepen kan op de avond voor vertrek vanaf 19.00 tot 21.00 uur en ontschepen op de laatste dag tot uiterlijk 17.00 uur. Er kan- mag worden door gezeild tot maximaal windkracht 5.

 

 

Het Meezeilen, Zeezeilen

 

Nodige voorkennis.

Voor het Meezeilen, Zeezeilen is geen specifieke voorkennis nodig. Wel wordt er enige assistentie verwacht bij het zeilen, varen van het zeiljacht. En bestaat er de mogelijkheid zelf enige zeilervaring op te doen.

Invulling van het Meezeilen, Zeezeilen.

Wat houdt het Meezeilen, Zeezeilen op de Waddenzee en Noordzee voor je in? Bij een 2 daagse trip is het hoofdzakelijk genieten van dit prachtige natuurgebied de Waddenzee. Bij 3 of 4 dagen wordt ook over de Noordzee gevaren en ziet men de Prachtige Waddeneilanden eens vanaf de Noordzee. De Schipper houdt zich bezig met het zeilen en koers uitzetten. De positie bepalen d.m.v. GPS en/of zichtpeilingen en het bijhouden van de positie op de Wadden- en/of Noordzeekaart. Assistentie hierbij wordt zeker op prijs gesteld. Het gebruik van maaltijden enz. wordt onderling besproken voor vertrek uit Harlingen. En voor de rest alleen maar genieten!!

 

De Schipper

Kennis en ervaring Schipper

Ronald heeft ruim 35 jaar zeezeil ervaring en heeft vele Meezeilers een onvergetelijke ervaring gegeven op de Waddenzee en Noordzee. Als schipper instructeur bezit hij vele watersportdiploma’s o.a. het Groot vaarbewijs, Marifoon, Theoretische Kust Navigatie, t/m CWO 3 diploma en heeft vele cursussen gevolgd o.a. zeilvoering, het weer en dieseltechniek.