De voldoening, de Aanloop van Waddenhavens ......!

Harlingen, De vertrekhaven!!

In de jachthaven van Vlieland.

De schoonheid van het Wad.

Algemene informatie

 

Voor de Cursus Wadzeilen beschikken wij over een 31ft. Waarschip met 4 slaapplaatsen voor de cursisten. De Cursus wordt gegeven vanaf 2 of meerdere dagen. De eerste dag van de Cursus begint om 19.00 uur op de dag voor vertrek en eindigt de laatste dag om 17.00 uur. Op de avond voor vertrek wordt de belangrijkste onderwerpen in theorie gegeven. Op de dagen daarna wordt er veel in de praktijk geoefend.

 

 

De Schippers Ronald en Auke

Kennis en ervaring van de Schipper Ronald en Auke.

Ronald heeft ruim 35 jaar Wadden en Zeezeil ervaring en heeft vele cursisten begeleid die van het vertrouwde binnenwater willen overstappen op het grote water zoals de Waddenzee of Noordzee. Als schipper instructeur heeft hij veel ervaring met het varen op open en stromend water en is in het bezit van vele watersportdiploma’s o.a. Groot Vaarbewijs, Marifoon, TKN, CWO 3 en heeft vele cursussen gevolgd o.a. zeilvoering, het weer en dieseltechniek. Sinds enkele jaren geeft hij ook trainingen (teambuildingsdagen) voor kleine groepen op de Waddenzee.

 

Auke is van kinds af aan vertouwd met het water op het Burgumer Mar in zijn BM. En later werd dat een Skarrel. Hij heeft vanaf 2000 de nodige zeildiploma's zoals CWO Kj/Zz 1 t/m 3 en Kleinvaarbewijs 1 en 2,  Marifoon en TKN. Hij is in het bezit van een geldig BHV- en EHBO diploma. Hij heeft met gehuurde zeiljachten veel zeiltochten in Nederland en naar landen als Engeland, Denemarken en Noorwegen als bemanningslid en schipper ondernomen. Ook in de Griekse en Turkse wateren de nodige avonturen beleeft. Zijn huidige zeiljacht is een Laurin Koster van 32ft, ligplaats Oostmahorn. Hiermee zeilt hij regelmarig op de Waddenzee. En vanuit Oostmahorn buitenom naar Harlingen, Vlieland, Terschelling, Texel, IJsselmeer, Markermeer en Duitse waddeneilanden. 

 

 

De Cursus Wadzeilen

 

Nodige voorkennis.

Voor Cursus Wadzeilen is geen specifieke voorkennis nodig. Wij spelen in op het niveau van de cursist(en) vanaf niveau nihil, CWO 1 of CWO 2.

Mogelijke inhoud van de cursus.

Wat houdt het zeilen op de Waddenzee nu werkelijk in? Zo kunnen de volgende basis onderdelen behandeld worden; Het ontstaan van stroming, eb en vloed. Projectie van de Waddenkaart. Het gebruik van de Stroomatlas met waterstanden en stromingen. Je koers uitzetten op stromend water. Je positie bepalen d.m.v. GPS en/of zichtpeilingen. Je positie op de Waddenkaart zetten. Gebruik dieptemeter. Gebruik van betonningssysteem(men). Het verkennen van aanloophavens. En alle persoonlijke aanvullingen. 

 

Management Training Teambuilding

Informatie voor Managers, Trainers van Profit en Non-profit organisaties.Wil je een Management Training - Teambilding op de Waddenzee geven?

Ga dan voor Fortunautic Woodship!!

Managers, Trainers van bedrijven en instellingen kunnen vanaf zeilseizoen 2014 bij Fortunautic Woodship met een kleine groep (max. 5 - 6 pers.) een Training, Teambuilding op de Waddenzee houden. De training kan geheel door de manager zelf worden ingevuld. Verrassender en uitdagender is het echter om dit door de schipper van Fortunautic Woodship te laten verzorgen.

Fortunautic Woodship kan in deze managementtraining faciliteren. Om één of meer dagen de Waddenzee te verkennen met een kajuitzeiljacht is opzich al een avontuur en een uitdaging voor de meeste collega’s. Van geheel zelfverzorgend door de manager tot de volledige invulling door de Schipper van Fortunautic Woodship tot en met de totale catering is mogelijk.